Camerabeveiliging wordt pure noodzaak

Beveiligingscamera’s bepalen steeds meer het straatbeeld.

Steeds meer particulieren doen aan camerabeveiliging, maar ook de overheid zet volop in om de openbare ruimte veiliger te maken door het gebruik van camera’s. Het heeft een remmende werking op criminelen, maar ook op raddraaiers die door een gebied met camerabewaking lopen. De systemen zijn tegenwoordig zó geautomatiseerd dat ze nummerborden kunnen lezen en dat tot wel 7 tegelijk, of uitgerust zijn met gezichtsherkenning, maar zijn soms ook al geprogrammeerd om verdachte zaken te herkennen en te melden.

 Foto: Beveiligingscameras.nl

Beeldkwaliteit

Al de bovengenoemde zaken staan of vallen met goed beeld. Een beveiligingscamera moet onder alle omstandigheden presteren en liefst helemaal automatisch. Denk hierbij aan de belichting die gaat van fel zonlicht tot aardedonker. Ten alle tijden moet het beeld helder zijn.  ER zijn daarom verschillende  beveiligingscamera systemen in omloop. Laten we ze grofweg in twee groepen indelen.

Groep 1: Camerabeveiliging door middel van infra rood licht in de nacht.  Het infra rood kan tot wel 100 m ver schijnen en de camera reageert op warmte. Beelden van personen zijn minder duidelijk omdat ze vertekenen vanwege die warmte. Bovendien vergt deze groep méér onderhoud.  Het infra rood licht trekt veel insecten aan en die maken het glas voor de lens vies. Én in het donker vallen deze camera’s op omdat ze rood oplichten.

Groep 2:  Beveilingscamera’s die uiterst lichtgevoelig zijn en in de nacht gewoon kleur kunnen zien. Jazeker! Ze bestaan echt. Als je deze bij gewone buitenverlichting gebruikt zul je alles duidelijk in kleur kunnen zien. De beeldkwaliteit zal nooit hetzelfde zijn als bij daglicht, maar toch nog altijd duidelijker dan een beveiligingscamera die infra rood gebruikt. Deze camera’s vindt je onder de naam ‘Starlight’. Het is de nieuwste generatie camerabewaking met goed zicht en veel minder glazen poetsen.  Kies altijd voor minimaal 2 megapixel. Dan ben je verzekerd van goed beeld.

Op de Babykamer

Die zijn we echt niet vergeten. Was er eerst de babyfoon. Nu is her een wifi camera systeem dat de baby constant in de gaten houdt. Door eenvoudig over je telefoon te swipen draait de camera naar elke richting die jij wil en kun je in die tussetijd gewoon luisteren en tegen je baby praten. Techniek staat voor niets.