Duo rolgordijn! Wat zijn de voordelen?

Het duo rolgordijn is populair in Vlaanderen, ook op de babykamer!

Ouders van nu hebben een druk leven. Na de komst van hun eerste moeten ze plotseling een heel ander leefpatroon volgen.  Wat heeft nu een duo rolgordijn hier mee te maken? We leggen dat onderstaand uit.  De babykamer moet helemaal af zijn voordat deze geboren wordt. Dat heet nog altijd nesteldrang en elke vrouw met kinderen kan hierover mee praten.  Het is zaak dat de kamer aan alle eisen voldoet voordat de kleine komt.

 Bron: duorolgordijn.be

Op de foto zie je een duo rolgordijn dat niet verduisterend is.  De kleur is er hip in de venstermode van 2019. Als je geen rolluiken hebt, dan is het misschien verstandiger om verduisterende duo rolgordijnen te nemen. Het geeft je veel rust, met name in de zomer als de dagen lang zijn. Daar komen we zo langzaam bij één van de grote voordelen van deze vensterdecoratie. Met een kleine beweging trek je het gordijn in de verduisterende stand en maakt het de babykamer behoorlijk donker. De kleine kan zo lekker doorslapen en jij kunt wat meer rust nemen.

Inkijk en zon tegen houden met een duo rolgordijn

Naast het lekker doorslapen kun je natuurlijk meer met dit product. Het heeft de functie van een glasgordijn én een overgordijn in één.  Je regelt gemakkelijk inkijk, licht en je houdt de zon buiten. Ook temper je het licht gemakkelijk in de kamer zodat de baby ook rustig wordt. Ook heel belangrijk is dat de ruimte optisch groter lijkt omdat je geen overgordijnen nodig hebt. Vaak zijn kinderkamers klein en kun je alle ruimte gebruiken.  Duo rolgordijnen dragen ook bij aan een goede akoestiek in huis.

Kind veilig monteren

Een van de belangrijkste zaken bij rolgordijnen die geregeld moeten worden is, dat de kleine ten allen tijden niet bij de trekkoorden kan. Bestel je duo rolgordijn dan ook kindveilig. Bij deze website kun je dat onder andere doen.